Close
(0) öge
Sepetinizde Ürün Bulunmamaktadır
TÜM KATEGORİLER
    Filters
    Tercihler
    Arama

    Yüzük Ölçüsü Nasıl Hesaplanır?

    Yüzük Ölçüsü Nasıl Hesaplanır?

    “Yüzük alacağım ama ölçüsünü bilmiyorum.” diye dertlenen herkese güzel haberi verelim; yüzük ölçüsü hesaplama yöntemlerini sizin için yazdık.

    Taşlı, taşsız, gümüş, altın... Ne türde ne modelde olursa olsun ayarlanabilir olmadığı sürece her yüzük için yüzük ölçüsünü biliyor olmanız gerekir. Aksi halde, denemeden alacağınız her yüzüğün parmağınıza küçük ya da büyük gelme riski vardır. Hatta, birçok insan internetten yüzük almak konusunda bu yüzden kararsızlık yaşıyor. En sağlıklısı bir kuyumcudan yüzük ölçünüzü öğrenmektir ancak böyle bir imkanınız yoksa yüzük ölçüsü hesaplamayı bildikten sonra böyle bir kaygı duymanıza gerek yok. Bunun için de her zaman kullanabileceğiniz iki yöntemden birini seçebilirsiniz.

    Yüzüğün Çapını Ölçmek

    Zaten yüzükleri çok seviyor ve hali hazırda da birçok yüzüğe sahip bulunuyorsanız en ideal ölçüde olduğunu düşündüğünüz yüzüğünüzü alın. Bir cetvel yardımıyla çapını ölçün. Bunun için yapmanız gereken cetvelin 0 noktası üzerinde bulunan çizgiyi yüzüğün içte kalan çemberinde bir noktaya denk getirmeniz. Cetveli düz de tutsanız yamuk da tutsanız daire şeklinde olduğu için her şekilde çapı doğru ölçmeniz mümkün. Cetvelin 0 noktası yüzüğün iç noktasında bulunurken, yüzüğün diğer iç noktasında bulunan çizginin gösterdiği sayı size yüzüğünüzün çapını verecektir.

    Yüzük Çapına Göre Ölçüm

    Aşağıdaki tabloda yüzük çapınızın hangi yüzük ölçüsüne denk düştüğüne bakabilirsiniz.
    Yüzük Çapına Göre Yüzü Ölçüsü Hesaplama

    Parmağınızın Çevresini Ölçmek

    Yüzük ölçüsü hesaplamak için bir yüzüğünüz yoksa da sorun değil. O zaman parmağınızın çevresini ölçerek de yüzük ölçünüzü bulabilirsiniz. Yüzük takacak olduğunuz parmağınızı bir ip ile sarın. İpin tam bir halka oluşturduğu noktayı işaretleyin ya da o noktadan ipi kesin. Parmağınızı sarmış olan ipin uzunluğunu ölçün. Ölçtüğünüz bu uzunluk alacağınız yüzüğün yüzük ölçüsü için ihtiyacınız olan bilgiyi size sağlayacaktır.

    Parmak Çevresine Göre Hesaplama

    Aşağıdaki tabloda parmak çevrenizin uzunluğunun hangi yüzük ölçüsüne denk düştüğüne bakabilirsiniz.

    Parmağın Çevresine Göre Yüzü Ölçüsü Hesaplama

    Yüzük Ölçüsü Değişir mi?

    Yıllar geçtikçe yaş alıyor ve büyüyoruz. Bu süreç içinde giyim bedenlerimiz, ayak numaralarımız da büyüyor ancak belli bir noktada sabitleniyor. Parmaklarımız için de aynı durum geçerli. Ancak vücut gelişiminin durmasının yanı sıra bir de kilo değişimi faktörü bulunuyor.

    Kilo alıp verme durumlarında yüzük ölçüsünün değiştiğini gözlemlemeniz mümkündür. Özellikle bayanlarda hamilelik dönemlerinde geçici bir süre için bile olsa yüzüklerin çok sıktığı için takılamadığı gibi tatlı şikayetler duymak mümkündür.

    Yüzük ölçüsünün değişeceği bir diğer durum ise vücudun su toplaması ya da ellerde şişliğin meydana geldiği sağlık sorunları olabilir. Yani hem boyunuz hem de kilonuz sabit kalsa bile herhangi bir sağlık sorunu yüzünden meydana gelebilecek olan değişimler de yüzük ölçüsü hesaplamalarında farklı sonuçlar almanızı sağlayabilir.

    Yüzük Ölçüsü Her Ülkede Aynı mıdır?

    Her coğrafya, üzerinde yaşayan insanlar için gerek iklim şartları gerekse beslenme alışkanlıkları yüzünden farklı tipolojiler meydana getirir. Bu yüzden de hayatın her alanında olduğu gibi yüzük ölçüsü de her ülkede farklılıklar gösterebilir.

    Bununla birlikte Türkiye için genel bir yüzük ölçüsü aralığı ve ortalamasından bahsetmek gerekirse; kadınlar için 8 numaradan başlayan ölçülerin 28 numaraya kadar çıktığı görülüyor. Bununla birlikte ortalama yüzük ölçüsü kadınlar için 15 olarak hesaplanıyor. Erkekler için ise en küçüğü 10, en büyüğü ise 35 numara olarak hesaplanıyor ve erkeklerde ise genel ortalama 20 numara olarak kaydediliyor.

    Bu bilgiler kesin olmamakla beraber her kişide değişkenlik gösterebilir. O yüzden siz siz olun, özellikle de evlenme teklifi etmeyi düşünüyor ya da sürpriz bir hediye etmek için yüzük alıyorsanız yüzük ölçüsünün genel geçer bir numarası olduğu yanılgısına düşmeyin. :)

    İyi günlerde kullanın...

    Yorum Bırak
    banner